Már nem csak egy szűk piacon vezet az iPhone az AdMob legutóbbi felmérése szerint. A hirdetéseket kiszervező, ezáltal a webes forgalmat bizonyos tekintetben vizsgáló vállalat időről időre lejelenti, melyik operációs rendszer hány százalékot bitorol a tortából.

Februárban az iPhone-ról indították a lekérdezések 51 százalékát az Egyesült Államokban, de akkor világviszonylatban (főleg Afrika és Ázsia miatt) még a Nokia vezett. Az utóbbi fél évben azonban az iPhone és iPod touch-tulajdonosok adták a forgalom 40 százalékát, a Symbian 43-ról 34 százalékra esett vissza, vagyis az élre tört az Apple telefonja. A régiós összesítésekben egyenként is az iPhone OS vezet, kivéve Ázsiát és Afrikát, ahol a Nokia vagy ezer évre beásta magát. Csak a venezuelai pénisztelefon döntheti meg a hatalmát.

A Google Androidja a fejlett térségekben, Észak-Amerikában és Nyugat-Európában szerez egyre nagyobb részesedést. A legtöbbet használt okostelefonok listáján az iPhone-t a HTC Dream, majd a Nokia N70 követi. És akkor a táblázatok: