Pontosabban az ügyeiben, hiszen az egyik érintett beszámolója szerint az Apple egyesével veszi fel a kapcsolatot a problémás vásárlókkal, akik az Apple fórumain egyre növekvő számban adnak hangot a nemtetszésüknek. Nem működik ugyanis az optikai meghajtójuk.

A felhasználók egy része arról számolt be, hogy a SuperDrive közvetlenül a Snow Leopard telepítése után ment tönkre, nem olvassa a DVD-ket, néha ír, néha nem. Hasonló esetekről azonban már évek óta beszámolnak a fórumokon, olyan eset is akadt, amikor a hibásnak hitt meghajtót kicserélték, de a probléma továbbra is fennállt, így erős a gyanú, hogy firmware- vagy driverprobléma lehet a dolog mögött. Legalábbis ezeben az esetekben.

Az Apple-nél láthatóan nem gondolják úgy, hogy szériahibáról lehet szó, az eseteket elkülönítve kezelik, és így próbálnak megoldást találni - állítja az a fejlesztő, akit hibás Mac minije miatt már megkerestek. Láthatóan nehéz leszűkíteni a kört, hiszen leginkább a MATSHITA DVD-R UJ-857E és a HL-DT-ST DVDRW GSA-S10N meghajtók érintettek, de mások is meghibásodtak a panaszosok szerint. Egyeseknél a Snow Leopard, másoknál a Leopard alatt jelentkezett a probléma.

Nálatok volt hasonló gond?