Jól letolták az Apple-t a Psystar-ügyben, mégpedig a Snow Leopard kiadásának ideje miatt. Mint korábban hallottuk, a Psystar az év elejihez nagyon hasonló eljárást indított a lassan egy évre nyúló perben, csak a Leopard szavakat kicserélték Snow Leopardra, nem baj, azzal is megy az idő.

Ennek a kísérteties hasonlóságnak az igazolásához az Apple-nek kell villantania, be kell mutatnia a hópárducot a bíróság kijelölt szakembereinek, akik kijelenthetik, hogy az új operációs rendszer - legalábbis a hardverhez kötés szempontjából - hasonló tulajdonságokkal bír, mint elődje. Nevezetesen, hogy Maceken fut.

A baj csak az, hogy a Leopard vizsgálata, ezzel együtt a bíróság által meghatározott időintervallum a szoftverek benyújtására, lejárt. Pont egy héttel azelőtt, hogy az Apple kiadta a Snow Leopardot. Vagyis mehet minden elölről.

"Az Apple, nem a Psystar tehet erről a helyzetről. Az Apple mindenáron ki akarta hagyni az ügyből a még kiadatlan operációs rendszerét" - mondta Alsup bíró. Gondolom az Apple a nehogy már a nyúl vigye elv szerint nem volt hajlandó egy holmi Psystar-per miatt (amit egyértelműen megnyer, viszont amiből nagyjából nulla nyereséggel vagy veszteséggel jön ki) változtatni a kiadási dátumon. Ami egyébként teljesen érthető.