Most vagy beletaláltam valamibe, vagy csak véletlen egybeesés: amikor pár nappal ezelőtt bemutatta az Intel a Core i7-es processzorcsalád alacsonyfogyasztású változatát, postot írtam arról, hogy az remekül belepasszolna egy iMacbe. Bár elvileg laptopokba szánják a négymagos csipet, az még mindig másfélszer-kétszer annyit fogyaszt, mint a kétmagosok, így nehezen tudom elképzelni, hogy az Apple belerakja egy MacBook Próba: vége lenne a hét meg nyolcórás üzemidőnek. A szintén laptopalkatrészeket használó iMacnek viszont látszólag tök mindegy, hogy mennyit fogyaszt a proci, csak az a fontos, hogy néma maradhasson a hűtés, márpedig a 45 wattot elfűtő Core i7-esekkel ez még valószínűleg megvalósítható.

Na szóval volt ez a gondolatmenet, erre most közli az Appleinsider, hogy heteken belül megérkezhet az új asztali gép. Bár a lap szerint ez még kétmagos processzorral készül, az biztosnak tűnik, hogy új dizájnt kap az iMac, vékonyabb lesz elődjénél, és ára is alacsonyabb lesz a mostaninál. Jelenleg 1200 dollártól indul a gép, gondolom ilyen 1000-ig tudna süllyedni az indulóár, pontosabban természetesen 999-ig.

Ezzel együtt remélem, hogy a 24 colos modellben megjelenik a Core i7-es négymagosa is, és akkor azért már majd én is elgondolkozom a vásárláson.