Vannak azok a szabályozások, amikkel elviekben egyet lehet érteni, a gyakorlatban viszont a holló egye ki a szemét annak a bürokratának, aki kitalálta. Az Európai Unió dúskál az ilyen jogszabályokban, és a jelek szerint a közeljövőben egy újabb tétellel gazdagodik a lista: maximalizálni akarják az iPodok maximális hangerejét.

Igazság szerint eddig sem lehetett olyan eszközt forgalomba hozni, ami 100 decibelnél hangosabban játszotta a dalokat, ha viszont sikerül keresztülvinni az új tervezetet, 80 decibelre csökken az új határ.

Na most a hangerősség mértékegysége elég trükkös, szóval nem arra kell gondolni, hogy húsz százalékkal csökken a hangerő, a decibel ugyanis nem így működik. Száz decibelnyi a hangereje például egy légkalapácsnak két méterről, vagy egy diszkónak belülről, ilyenkor a torkunkon jön ki az agyunk. Nyolcvanat meg egy forgalmas utcán hallunk.

Még két szabályozás, és meglesz a 40 decibel, ami meg egy lakóterület éjjeli zajszintjének felel meg (uhu!).

Meglátjuk, hogy elfogadják-e a szabályozást, ami egészségvédelmi szempontból kétségkívül indokolt, de hát az alkohol meg a disznóhús sem egészséges, szóval tiltsák be azokat is!