Bár az Apple egy ideje lehetővé tette, hogy korhatáros programok is feltűnjenek az iTunes-ban, többnyire csak amolyan hetvenes évekbeli germán szoftpornós alkalmazásokat lehet megvásárolni. Az igazi hardcore dugás eddig távol maradt az online bolttól, pedig úgyis csak felnőttek vehetik meg a tartalmat, akkor meg nincs értelme a korlátozásnak, nem igaz?

Mindenesetre az iPorn alkotói úgy látják, hogy a tiltás értelmetlen, főleg, ha a cég szolgáltatását amúgy is el lehet érni az iPhone böngészőjén keresztül. Azt állítják, mindenki boldogabb lenne, ha egy alkalmazás adná meg a digitális pornónézés kereteit, mert a júzerek egyszerűbben tudnák elérni a képeket, ráadásul jobban lehetne biztosítani azt is, hogy csak felnőttek lássák az explicit tartalmakat.

Éppen ezért lobbizásba kezdtek: nemcsak nyílt levelet írtak, amiben a korlátozás feloldására kérték az Apple-t, de bejelentették azt is, hogy a közeljövőben felkeresi öt tüzes amazon a vállalat vezetőit, hogy nyomást gyakoroljanak rájuk. Pár hónapon belül kiderül, hogy néhány ledobott bugyival milyen hatást lehet elérni.