Na tessék, az ember lecsukja másfél hétre a laptopját, kinyitja, és mit lát az Apple-hírfolyamban? Ugyanazt a nemtudomot egy kevés szerintemezlesszel. Én ebben egyelőre nem veszek részt, inkább egy kis retro-életérzést adok nektek. Mit szólnátok egy 23 éves Machez ezer dollárért?

A Star Trek-guru, Gene Roddenberry ugyanis eladja eladó ugyanis az a Mac Plus, amit annak idején - egészen pontosan 1986-ban - ajándékba kapott a cupertinói vállalattól Gene Roddenberry. Ez volt az első gép azon a gyártósoron, ami aztán négy évig és tíz hónapig ontotta változtatás nélkül a Mac Plusokat. Ez volt a történelem leghosszabb életű Apple-számítógépe, és tekintve a tendenciákat az is marad.

Képességei, a 4 megabájtig upgrade-elhető memória, SCSI port hét különböző perifériás eszköznek, akár külső merevlemezeknek, kétoldalú floppyk használata, valamint a 9 colos kijelző olyan magasságokba emelte a gépet, hogy nem átallottak 2600 dollárt kérni érte.

Ma a gépet megvásárolhatjuk kábé 30 dolcsiért. Kivéve persze akkor, ha az első példányról van szó; árverésen szabadulnak majd meg a F4200NUM0001 sorozatszámú Macintoshtól, és a szakértők szerint 800 és 1200 dollár közötti összeget várhat érte.