Egy kapcsolat általában akkor szokott szélsőségesen elmérgesedni, amikor a felek elkezdik kibeszélni ismerőseiknek problémáikat. Amikor a pasi nőjét idézi a haveroknak, hogy bizonyítsa, az mekkora egy ribanc, a csaj meg a barátnőknek magyaráz arról, hogy embere egy puha pöcsű csiga.

Na ezt csinálja most a Google meg az Apple. Az egész sztori azzal kezdődött, hogy az Apple nem engedte be az App Store-ba a Google Voice-t. A webkettes cég erre berágott, és felnyomta régi partnerét az FCC-nél, az ilyen jellegű visszaélésekkel foglalkozó hivatalnál. Nyomozás indult, az ellenérdekelt felek azt kérték az Apple-től, hogy legalább indokolja meg döntését, mire a cupertinói cég meglehetősen gyáva módon azt válaszolta, hogy nincs okuk magyarázkodni, a Google Voice-t ugyanis nem utasította vissza senki. Épp csak vizsgálják a programot, mielőtt azt betennék az online boltba.

Ha volt is valaki, aki elhitte, hogy az Apple emberei hónapok óta vizsgálgatják az alkalmazást, az biztosan magához tért, amikor a Google nyilvánosságra hozta az FCC-nek küldött levelét, benne a következő részlettel:

Az idézet ugye azt állítja, hogy Phil Schiller, az Apple helyettes vezetője lényegében elismerte, hogy dobták a boltból a Voice-t, ami a harc jelenlegi állását figyelembe véve igencsak kellemetlen fejlemény a cupertinói cégnek. Csakhogy az Infinite Loopnál sem viccből foglalkoztatják az ügyvédeket, alig fél órával azután, hogy a Google nyilvánosságra hozta a levelezést, az Apple egy közleménnyel vágott vissza, amiben azt állítja, hogy Schiller semmilyen, az idézethez hasonló kijelentést nem tett, az alkalmazást nem utasították vissza, és tovább folytatják a párbeszéded a Google-lal a Voice-ról.

Akárhogy is, jó barátság ebből már nem lesz.