Pár nappal a premier után néztem meg először a Google Analytics statisztikáit, amikből kiderült, hogy a Snow Leo igencsak jól indított, pillanatok alatt 30 százalékos piaci részesedést szerzett magának az Appleblog látogatói körében, míg a Leopard részesedése 60 százalékosra apadt.

Azóta eltelt több mint tíz nap, és a változás nem állt meg, csak lelassult: jelenleg 39 százalékon áll a 10.6-os, és 51 százalékosra csökkent a 10.5-ös részesedése.

A Snow Leopard jól érezhetően közvetlen elődjétől vont el felhasználókat, mert a Leopardnak augusztus közepén még 85 százalékos volt a részesedése az Appleblog Mac-júzereinél, míg a Tiger vadászterülete alig változott: jelenleg négy százalékon áll az augusztusi hat után. A 10.4-es operációs rendszernek egyébként így szeptember közepén akkora tere maradt, mint az iPhone-nak, ami szintén négy százalékon áll.

Összességében azonban az Apple-termékek még így is kisebbségben vannak, hiszen a Macek az iPhone-okkal és az iPodokkal együtt 44 százalékot adtak az Appleblog forgalmából, a júzerek 54 százaléka azonban Windowst használ. Ebből 65 százalék XP-t, és csak 17 százalék Vistát. Windows ME-vel csak egyetlen látogatást kíséreltek meg az Appleblogon, ami százalékban ki nem fejezhető részesedést generált.