Pontosítom a kérdést: miért nem került kamera a touch-ba, amikor a nanóba igen? A szerdai one more thing, a kamerás nanó piacra dobása sokkal kevésbé volt valószínű, mint az iPod touch felvértezése egy iPhone-os kamerával. Mi történt?

Steve Jobs a New York Timesnak adott interjújában kitért erre. Mint elmondta, az iPod touch-ot a játékkonzolként szerették volna inkább pozicionálni, emellett egy jelentős árcsökkentést is végre kívántak hajtani. Az előállítási költségekbe pedig ilyen feltételek mellett már nem fért bele egy kamera.

A korábbi pletykákból az derült ki, hogy az Apple már tavaly tervbe vette a touch kamerával való felszerelését, de később letettek az elképzelésről. Egyes források szerint nem sokkal az It's only rock and roll keynote előtt, a pletykák szerint ugyanis technikai problémák is közrejátszottak a halasztásban.

A hivatalos nyilatkozatok szerint azonban az Apple továbbra is szeretne az iPod touch-ba kamerát hegeszteni. Ezt már fényképezésre is alkalmas hardverrel kínálhatnák, nem úgy, mint a nanók esetében. Mint Jobs elmondta, egy fotózásra is alkalmas érzékelő már nem fért el a vékony lejátszóban.