Na, az esemény után kipróbáltam az új iPod nanót. Pont olyan, mint a régi, leszámítva, hogy valamivel ragyogóbbak lettek a színek, meg hogy FM-rádió és kamera került bele. Ja, meg persze hangszóró, ami egyből kiderül, amint a kezünkbe fogjuk a készüléket és elindítjuk a lejátszást: élményszerű zenehallgatásra alkalmatlan a cucc, de arra jó, hogy visszanézzük vele a videóinkat, vagy hogy a lakótelepen hesszelve ebből hallgassuk a drámendbézt.

A kamera az, aminek mondja magát: az alkalmazás valamivel gyorsabban töltődik be, mint az iPhone 3G-n, ráadásul videófelvételeket is lehet vele készíteni, amiket azonban csak a gépre másolva tudunk felmásolni a Youtube-ra. A méretéhez képest nem rossz az optika, de mivel lényegében nincs is mérete, ezzel még nem mondtam sokat: szükségvideózásra oké, másra nem.

Az FM-rádió meg eddig is elérhető volt kiegészítőkön keresztül, most belekerült a lejátszóba. Ez remek hír, régi adósságát törlesztette az Apple, de új vásárlók szerzésére valószínűleg alkalmatlan lesz a fejlesztés. Persze én régi vásárló vagyok, nem tudom, mi kell az újaknak.

És még egy nagy újdonság: csökkent az ár. Összességében azonban úgy tűnik, a mostani frissítés csak amolyan muszájból volt, szeptember van, mindenki új iPodokat várt, hát alakítottak rajtuk egy keveset. Jók az új funkciók, de további növekedés elérésére alkalmatlanok, még az is jó eredmény lesz, hogy az Apple képes lesz megállítani a forgalomcsökkenést.

Viszont Steve Jobsnak tényleg örülünk.