Először is nem Brigi, hanem Bridges. Másodszor meg nem csaj, hanem fiú. És nem is ember, hanem kutya. Semmi keresnivalója a rovatban. Én mégis betettem, mert a rovat az enyém, ha akarnám, egy középhatótávolságú föld-levegő-rakéta lenne a heti Apple-csaj.

Brigiről tudni kell, hogy nem az én kutyám, csak egy hétig vigyáztam rá. A barátnőm, Dóra barátnőjéé (túl hosszú lánc, mondjuk úgy, hogy Gabi Lajosé és férjéé, Halé), akik elutaztak pár napra a horvát tengerpartra, a kutyát meg ránk hagyták, nehogy végig hányja a hajóutat.

Hát első látásra szerelem volt. A recept egyszerű: fogsz 30 kiló finom szőrt, egy csomagba gyúrod, két ártatlan szemet tömködsz bele, lerakod a padlóra, és kész is van a világ legnyugodtabb kutyája, Brigi.

Láthatóan az sem zavarta meg, amikor mosolyra húztuk a száját, és az úgy maradt:

Aki teheti, szerezzen be egy golden retrievert, főleg, ha nem zavarja, hogy a 30 kilóból 20 kiló szőr általában minden lefekvéskor a padlóra hullik belőle. Cserébe viszont bármit lehet a szájában tárolni, nem emel kifogást ellene.

Jó nyomon jársz, a második akadályt is ügyesen vetted. A következő információmorzsát a tavalyi kaliforniai postjaink közt találod egy olyan írásban, ami szinte Steve Jobs öléből készült.