Tudom, hogy még csak a nullás sorszámú verziónál tartunk, és lesz még hiba bőven, én mégis elkészítettem nemtetszési listámat. Azt is elmondom, miért.

Míg Csaba összességében egy jobb, gördülékenyebb operációs rendszert kapott, nekem sok esetben a bosszúság maradt, amit már nem bírtam magamban tartani, ezért pennát ragadtam. Persze, nagyon jó, hogy a rendszer gyorsabban áll fel, widgetek is gördülékenyebben működnek, meg köszönöm azt a három giga tárhelyet is, ami felszabadult az update után. De!

Én még ennyit nem láttam a strandlabdát, mint az elmúlt egy hétben. Bizonyos alkalmazásokat lassabban nyit meg a Snow Leopard, mint elődje, legalábbis nekem ez az érzésem.

És ha már gördülékenység: az Exposénál én egyáltalán nem érzek előrelépést, sőt. A Leopard okos ablakelrendezése nagyon bejött, a kaotikusnak tűnő szétfröccsentett programablakoknál mindig megtaláltam, ami nekem kellett, és azonnal reagált a kérésre a rendszer. Ebben a mostani két-háromsoros vízszintes elrendezésből, kékre festett lézerkardszínű keretből, és a tized másodperces (tudom, hülyén hangzik, de számít) várakozásból a parancs kiadása után nekem nem jön le, miért lenne ez jó nekem.

A fenti panaszomra nem várható javítás, ezt így kitalálták, nincs mit tenni.

Most jöjjenek, amik miatt várom az update-eket. Például az, hogy ha most erre a bekezdésre nézek, aláhúzza az összes szót, mintha azokat nem tartalmazná a magyar szótár. Jobb klikket nyomok, a korrektúrás javaslat pontosan ugyanaz, mint amit begépeltem. Aztán ahogy végére értem az előző mondatnak, hirtelen megjavult. Nem tudom, erről pontosan melyik alkalmazás tehet, de felhasználóként nekem ez tökmindegy. Működjön legalább úgy, mint eddig.

A másik: a levelezőm nem tud levelet küldeni, az smtp szerver beállításai rendben vannak, és mégsem megy. Várom a 10.6.1 Mail-frissítését, addig marad a webes bejelentkezés vagy az asztali gép. Esetleg az iPhone, ugyanis azon érthetetlen módon továbbra is tudok levelet küldeni a megszüntetett (és már nem működő) smtp-jelszóval is.

Tegnap merészeltem nyomni egy Finder újraindítást, meglepetésemre az ikonjaimat ez a parancs szétverte a helyükről, egyenként kellett visszaraknom őket a helyükre.

Na, még egy kifogásom van, és ezzel mára be is fejeztem. Ha rádugom az iPhone-omat a gépre, az minden egyes alkalommal elkezdi beolvasni az összes fotómat (új lett az Image Capture is), ami 30-40 százalékban leterheli a processzort, a ventillátor felbúg. Nem kell.

Nem állítom, hogy most ezek miatt azonnal downgrade-elnék Leopadra, a problémák nagy része ugyanis valószínűleg heteken belül eltűnik. Én leírtam a véleményemet, most rajtatok a sor. Ti mit tapasztaltatok?