Eleinte nem igazán értettem, hogy mire jó a 3GS beépített iránytűje, aztán elmagyarázták, hogy segítségével a navigációs programok egyből irányba tudnak állni: pontosabb lesz a helymeghatározásom, kerekebb az életem.

Most azonban itt a program, ami mindent megváltoztat: a Yelp a mobil kameráját, GPS-ét és iránytűjét használja. Csak annyi a dolgunk, hogy megrázzuk párszor az iPhone-t, és elindul az alkalmazás. A következő pillanatban a kijelzőn megjelenik a kamera képe, tehát az előttünk elterülő világ digitalizált változata. Eddig még nem nagy kaland, de most jön a truvájság: a készülék a GPS és az iránytű segítségével belövi, hogy merre állunk, meg hogy a kamera optikája pontosan mire fokuszál, letölti a szükséges a netről adatokat, és már ott is van a kijelzőn a közelben található éttermek, szórakozóhelyek, bankok listája. Valahogy így:

Képzeljétek csak el a lehetőségeket: idegen városban vagytok, láttok egy csomó vendéglőt, de nem tudjátok, melyikbe menjetek be. Előkapjátok az iPhone, ráztok, kattintotok, aztán elolvassátok a véleményeket a helyről. Vagy egy hosszú sétálóutcán egy bizonyos üzletet kerestek: nem kell egyfolytában jobbra-balra csavargatni a fejet, az iPhone megmutatja, hogy pontosan merre menjetek.

Nagyon tetszik a szolgáltatás, kíváncsi vagyok, mit sikerül kihozni belőle, mert óriási potenciál van benne.