Tulajdonképpen várható volt, bár pontosan nem tudom, hány MobileMe-előfizető rohangál a világban, az eladott kábé 20 millió GPS-szel ellátott készülék arra enged következtetni, hogy egyre több visszaszerzett telefonról szóló hírnek kell előbb-utóbb nyilvánosságra kerülnie.

A MobileMe szolgáltatás része a 3.0-és firmware óta a Find My iPhone, vagyis az a lehetőség, hogy az elveszett vagy ellopott telefonunk pontos helyét egy számítógépről bejelentkezve láthatjuk a Google Maps segítségével.

Na, ez lett a veszte annak a két pittsburgh-i tolvajnak is, akik a rendőrség által meg nem nevezett áldozatot körbevették, és fegyvernek látszó eszköz villantásával elkérték a pénztárcáját, a PIN-kódját a hitelkártyához, valamint zsebre vágták a férfi iPhone-ját is.

A sértett előbb letilttatta a bankkártyáját, később pedig bejelentkezett a számítógépén a MobileMe tolvajkereső szolgáltatására is. Egy Wal-Martba vezetett a nyom, a rendőrök végül a környéken található Eat'n Park-ban kapták el a csirkefogókat.

Tulajdonképpen nem az első eset, korábban két fiatal srác állította, hogy a szolgáltatással követték az elveszett telefont, végül egy buszmegállóban találtak rá egy manusra, aki első kérésre adta is nekik a készüléket, mondván hogy találta (a forrást nem találom). A mashable.com-on is lehetett olvasni ilyen sztorit, szerintem ki sem fogyunk majd belőlük a következő években, de ígérem, én csak minden harmadikat írom meg.