Legalábbis Walt Mossberg szerint. A Wall Street Journal techguruja teszteli az új operációs rendszert, és állítása szerint tévedés, hogy a Snow Leopardot csak Leopardos gépekre lehet update-elni.

Az Apple weboldalán azt állítja, hogy akik a Tigert, vagyis a két generációval korábbi operációs rendszert használják (vagyis a Mac minimen én is), azoknak a Box Set nevű csomagot kell megvenni iLife-ostul, iWorköstül. Ennek ára 169 dollár, ami Mossberg szerint vicc, mert aki annak idején nem nyitotta ki a pénztárcáját a 129 dolláros Leopardra, az most nem fog ennyit áldozni ezért az upgrade-ért.

A Wired ugyancsak arra a következtetésre jutott, hogy az új operációs rendszer felmegy a tigrisre, de felhívják a figyelmet, hogy flottul ez csak Leóról megy biztosan, szóval adatvesztés, fejfájás és idegrángás veszélye fennáll (emlékszem Csabára, milyen volt, pedig ő csak Tigerről upgrade-elt Leopardra). De még mindig ott a clean install lehetősége, vagyis az üresre gyalult merevlemezre telepíteni a Snow Leopardot. Még könnyebb, ha egy másik Macre Migration Tool-lal mentünk le mindent, aztán visszatöltjük az új rendszerre.

Ja, és még valami: a Tigeres programok nagy része nem fut Leopardon, ezekből be kell szerezni a későbbi verziót.

A Mac OS X 10.6 egyébként mától megvásárolható Magyarországon is. Az ára 8000 forint körül alakul.