Nincs nap újabb Snow Leopard-os hír nélkül. Tegnap derült ki hivatalosan, hogy az új operációs rendszer augusztus 28-án, vagyis három nap múlva érkezik, Gene Munster örökoptimista elemzőnknek máris hozzáfűznivalója akadt: szerinte az Apple ötmillió példány eladására készül a Snow Leopardból a következő negyedévben.

Úgy tudja, a piac már ezekkel a számokkal dolgozik, pontosabban azzal a 66 millió dollár plusz bevétellel, amennyivel több nyugszik majd az új operációs rendszer miatt a cupertinói kasszákban. A 29 dolláros upgrade árát nézve különös becslés, de a részleteket nem árulta el Munster. Szerintem leölt egy kost, és a véréből olvasta ki.

Összehasonlításképp: a Leopardból az első negyedévben 3,5 millió példányt adtak el, kétmilliót csak az első négy napban.

Gene Munster szerint a Snow Leopard a beépített Exchange-támogatás miatt lesz leginkább csábító a switchereknek (Macre váltóknak), az új operációs rendszer pedig nem annyira a ficsörök felsorakoztatására utazik, inkább a Maces platform fölényét hivatott kidomborítani a Windowsos gépekkel szemben. Én nem tudom, hogy erre találták-e ki, de szerintem a korábbi verziók is hasonló képet festettek.