Úgy néz ki, a 148 milliárd dollár értékű cég megegyezett az 1,34 milliárd lakosú Kínával (gondolom minden állampolgárért adott 22 ezer forintot), mehet a biznisz, jöhetnek az iPhone-ok. Nem volt egyszerű harc, több szolgáltató, több módosítás is szóba került, de hát ez van, amikor összecsapnak a titánok: a perfekcionista náci Apple és a kommunista diktatúrát éltető Kína. Látszólag kibékíthetetlen ellentétekről beszélünk, egy közös azonban mégis van a szereplőkben: a pénz szeretete, úgyhogy végül csak sikerült tető alá hozni a megállapodást.

A China Unicom embere mindenesetre megerősítette a hírt, és kiderült az is, hogy a szolgáltató már ötmillió iPhone-t vásárolt az Apple-től, ami nem rossz, tekintettel arra, hogy eddig körülbelül 20 milliót adott el a kaliforniai cég a mobilból. Ja, az új piac valószínűleg nagyobb, mint az eddig bekebelezett huszonvalahány országé összesen.

Éppen ezért az Apple feladta eddigi álláspontját, és belement abba, hogy csak a mobil után kap pénzt, a havidíjból már nem jár neki a részesedés. Ugyanakkor a hírek szerint elég kövér profitra tesz szert az iPhone-ok eladásával is a társaság, ami majd kárpótolja a hosszabb távon kieső bevétel miatt.