Van nálam egy HP iPaq 914c, szeretnék megszabadulni tőle, mert utálom. Mielőtt bevinném valami kereskedőhöz, frissíteni szeretném a szoftver. Elkezdem túrni a HP honlapját, mire nagy nehezen eljutok a driverekig, ahol a rendszer felajánlja a Windows Mobile 6.1-es változatát. A következő nyelveken érhető el az operációs rendszer: holland, francia, német, görög, olasz, portugál, orosz, spanyol, dél-amerikai spanyol.

Angol vagy magyar nincs.

Eszembe jut, hogy akkor inkább a BIOS-t frissíteném, mert még nagyon az 1.0-ás van a HP-n. Kattintok a megfelelő linkre, mire kapok egy háromoldalas leírást a frissítés menetéről. Az egyik első programpont a SoftPaq.exe letöltése. Link azonban nincs a fájlhoz, azt nekem kéne megszülnöm, a neten kóborló biteket összesöpörve az én dolgom lenne a szoftver összegyúrása.

Ehhez képest az iPhone-nal annyi a dolgom, hogy rádugom a gépre. Ha van új szoftver, az iTunes automatikusan elvégzi a frissítést.

Az ilyenek miatt gondolom azt, hogy az Apple ezerszer jobban tudja, mire van szüksége a felhasználók tömegeinek, mint a legtöbb konkurense.

Apropó, nem kell valakinek egy remek HP iPaq 914c? Csodálatos, alig használt telefon könnyű kezelhetőséggel, a szívem szakad meg, hogy nem frissíthetek rajta többé Windowst. Megkímélt állapotban igényesnek eladó, első hölgy tulajdonostól, rendszeresen vezetett szervizkönyvvel. Ötvenezerért a hülyének is megéri.

update: elkelt!