Tudhatjátok, hogy a Zune HD-ről többé-kevésbé részletesen beszámoltunk, már akkor alapos leírást közöltünk a készülékről, amikor az még a Microsoft fejlesztőlaborjaiban sem létezett. Ezért jó, ha külföldi pletykalapokra támaszkodik a blogger, más kérdés, hogy a szakértőknek véletlenül igazuk lett: a redmondi cég tényleg olyan terméket gyurmázott össze, amilyet megjósoltak.

Az első tesztek szerint kimondottan jól sikerült és tényleg vonzónak tűnő lejátszóról egy újabb részlet látott napvilágot: kiderült, hogy olcsó lesz. Az Amazonon legalábbis 220 dollárért listázták a 16 gigabájtos modellt, 80 dollárral kevesebbe kerül tehát, mint a hasonló kapacitású iPod touch. A 32 gigabájtos modell ára 290 dollár körül lesz, ami viszont már egy százassal alacsonyabb a hasonló méretű almás konkurens 399 dolcsis áránál.

Jó ez így, nagyon jó. Eddig a Microsoft valahogy mindig elbénázta, a Zune-ok többnyire ugyanazt tudták, mint az iPodok, ugyanannyiért, miközben összehasonlíthatatlanul kevésbé voltak menők. Ehhez képest a HD jónak is tűnik, meg olcsó is. Más kérdés, hogy szeptemberben jön a touch utódja, szóval ehhez az Apple-nek is lesz még egy-két szava.