Boy Genius biztos forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy közelít az iTunes 9, és néhány izgalmas update-ről is tudomást szerzett.

Egyik a Blu-Ray lemezek lejátszásának támogatása, ami egybevág a korábbi pletykával, miszerint az új iMacek megkapják a lejátszót - úgy tűnik, Steve Jobs sem tudott a BD-nél jobbat kitalálni. Októberben még egy rakás szerencsétlenségnek nevezte a Blu-Ray Disc-et, aztán a 8.2-es iTunes leírásában már megjelent a hivatalos támogatás - legalábbis jogilag. Most talán átmegyünk a gyakorlatba is.

A másik régen várt megoldás az iPhone és iPod touch ikonjainak rendezési lehetősége az iTunes-ban. Erről korábban elég komoly koncepcióterveket láttunk megszállott Maces programozóktól és felhasználóktól, egyesek már nyilván a kész programot is elküldték Cupertinóba, csak végre ne kelljen ujjal húzogatni a programokat.

A harmadik ficsör leírását Boy Genius nem értette kristálytisztán, valamilyen Twitter/Facebook/Last.fm integrációról hallott, talán hogy megoszthatjuk az ismerősökkel, mit hallgatunk éppen. Mindenképpen ez a leghasznosabb újítás, ha igaz. Alig várom.

A bemutatás időpontja kétséges, de az informátor úgy tudja, hogy szeptemberben lesz egy iPod-os keynote, azon pedig ott a helye az új iTunes-nak is. Egyes pletykák szerint az új iMacek is ekkor érkeznek, a Blu-Ray-támogatás arcunkba vágása szempontjából ez logikus is lenne.

Persze ugyanerre a hónapra ígérték az Apple tablet megjelenését is, szóval megint ott tartunk, hogy túl sokat várunk, aztán félig - vagy teljesen - üres marokkal pislogunk majd október elsején.