Na ilyen az, amikor két jó barát nem barát többé: mivel ismerik a másik gyenge pontját, válogatott, precíziós szemétségekkel nehezítik meg egymás életét.

Az egész ügy azzal kezdődött, hogy az Apple valamilyen oknál fogva kidobta az App Store-ból a Google Voice-nevű szolgáltatást. Erre válaszul szövetségi nyomozás indult az almás vállalat ellen, ami már csak azért is mókás, mert az Apple tízezerszámra szórja ki az alkalmazásokat magyarázat nélkül, de a Szövetségi Hírközlési Bizottságnak valamiért pont most jutott eszébe vizsgálatot indítani. Most, amikor az Obamával jó kapcsolatot ápoló Google húzta a rövidebbet.

Történt azóta még néhány barátságtalan lépés, mostanra viszont a jelek szerint a keresőcég elszánta magát, és az Apple legyőzése helyett inkább megkerüli azt: webes szolgáltatássá teszi a Voice-t, amit bármelyik iPhone-ról el lehet érni a gyártó engedélye nélkül is. Az Apple-nek egyetlen lehetősége maradna, az oldal blokkolása a Safarint keresztül, ilyen lépésre azonban talán még Steve Jobs cége sem szánná el magát.

Mindenesetre a Google azt ígéri, hogy még az oldal ikonját is elhelyezhetjük majd az iPhone menürendszerében, így az bár nem lesz a telefonon, netkapcsolat esetén úgy tűnik majd, hogy egy telepített programot használunk.

Öszintén nagyon szórakoztató, ahogy így civakodnak, meg minden.