A Microsoft nyilvánosságra hozott egy technikai leírást arról, hogyan lehet átkalapálni az AppStore-os programokat Windows Mobile-ra. A redmondiak láthatóan komolyan gondolják az AppStore-hoz hasonló bolt bevezetését, és nyilván örülnének neki, ha a debütálásra már szereznének néhány lelkes fejlesztőt.

Vagy éppen csalódottat. Nemcsak arról a sok ezer programról beszélek, amit az Apple visszautasított, hanem azokra is, amikből soha nem fog fogyni pár száznál több. Mondjuk kérdés, hogy amire ott nem volt kereslet, mennyire lesz a másik platformon.

Persze lehet, hogy a Microsoft az iPhone-felhasználókat akarja átcsábítani a Microsoft oldalára. Robbie Bach, a cég Entertainment & Devices divíziójának elnöke kijelentette, hogy a Windows Mobile 6.5 böngészője több weboldalt képes megjeleníteni, mint az iPhone Safarija. Nem tudom, pontosan mire gondolt (gondolom a flash-re), annyi biztos, hogy szerinte ez jobb felhasználói élményhez vezet.

Megemlítette azt is, hogy a "böngészők világa nagyon gyorsan fejlődik", ami valljuk be, elég vicces figyelmeztetés az Explorer-sorozat szerzőitől.