Ádám ugyan bejelentette, hogy ő már csak a premierkor szeretne írni az Apple Tabletről, én azonban nem tettem ilyen felelőtlen kijelentést, úgyhogy nem maradtok hírek nélkül.

Főleg, hogy a lassan fél évtizede pletykák szintjén létező gép körvonalai egyre tisztábban látszanak, és a legújabb információmorzsák óta kezdenek a helyükre kerülni a puzzle darabkái. Úgy értem, egy rakás korábbi hír értelmet nyer.

Volt egyrészt szó itt pár hónappal ezelőtt arról, hogy az Apple Premium App Store-t nyit, amiből jobb minőségű, de drágább alkalmazásokat lehet vásárolni. Lenne ilyesminek értelme az iPhone vonatkozásában is, de sokkal hihetőbbnek tűnik, hogy a bolt már a Tablethez készül. Főleg, hogy a közelmúltban kiderült, az új gép leginkább egy óriási iPhone lesz, hasonló funkciókkal, csak nagyobb kivitelben.

Ebben az esetben meg már annak a pletykának is van értelme, hogy az Apple Atom-alapú gépet készít. Vagy egy rakás helyen megírták, hogy a kaliforniai cég egy netbookhoz használja majd fel az Intel harmatgyenge processzorát, amit én mindig is egy baromságnak tartottam, mert az 1,6 gigahertzes csip óriási visszalépés lenne az Apple leggyengébbjéhez, az Airben használt 1,83-as Core 2 Duóhoz képest is. Viszont ha nem a Mac OS X-et, hanem az iPhone rendszerének módosított verzióját eresztjük az Atomra, már sokkal vidámabb a helyzet, mert azt a szoftvert bizonyára gond nélkül elfuttatja a csip.

Szóval azt már sejtjük, hogy milyen alkalmazásboltja lesz a készüléknek, azt is, hogy milyen processzor kerül bele, és az utóbbi pletykával kapcsolatban van két újabb megerősítésünk is: a Snow Leopard egy korábbi változata hirtelen megnövelte az atomos gépek üzemidejét, ami utal arra, hogy az Apple optimalizálgat a csipre. A másik bizonyító erejű felfedezés, hogy az AR9281 Atheros kódnevű wificsip, ami az Atom-platform egyik legfontosabb komponense, mostantól hivatalosan is Mac-kompatibilis, pedig jelenleg nincs olyan Mac, amiben ez a csip dolgozna.

És a történet itt kezd el egyre izgalmasabb lenni.