Steve Ballmer megmondta már egy éve, hogy több szempontból is érdemes a vállalatot az Apple hajója után irányozni. Persze ekkor már tudtunk a redmondiak zeneboltos terveiről is, úgyhogy lehetett sejteni, hogy a vezetőségnek tetszik a cupertinói siker. Ballmer a szoftver és a hardver egységéről beszélt, de ebben az irányban azóta sem történt semmi. Hogy mi történt ehelyett? Most az a nagy hír, hogy a Microsoft az Apple Store-ok életére tör: saját üzleteket nyit a cupertinói boltok szomszédságában.

Az Apple Store-ok nyilván reszketnek, hiszen a Microsoft Store-okban Windowsos programokat lehet kapni, meg Xboxot és persze Zune-t. Októbertől pedig Windows 7-et is. Az Apple-szerű élményekről kompromisszumok nélkül, amiről a vezér korábban beszélt, továbbra sincs szó.

Az üzletben lesz "Answer Bar" vagy "Guru Bar", a lényeg, hogy ne Genius Bar legyen, így hívják ugyanis az Apple egyik szolgáltatását az almalogós boltokban. Surface multitouch asztalok is be lesznek állítva, a helyiségek bérléséről és elhelyezéséről az exalmás ingatlanos, George Blankenship gondoskodik a hírek szerint. Mint Kevin Turner, a Microsoft egyik vezetője elmondta, több üzletet is sikerült pont az Apple Store-ok mellé állítani.