Értitek, egy pillanatra nem nézünk oda, aztán az egész birodalom átalakul. Tegnap még azon lamentáltunk, hogy milyen fejlesztéseket mutathat majd be a közeljövőben az Apple, ma viszont már konkrét újításoktól robban le a paróka a fejünkről.

Az egyik fontos hír, hogy szép kövér Snow Leopard update érkezett, már megint. Az elmúlt hetekben úgy tolta ki magából Cupertino a kódot, mint mezei pocok a kölyköket, volt 1,3 gigabájtos update, aztán 700 megabájtos, most megint egy 741 megabájtos adatcsomag fogadta a bétatesztelőket.

A frissítés után a rendszerek még stabilabbak, még gyorsabbak lettek, plusz érkezett néhány grafikus újítás is.

Itt van például a QuickTime új ikonja, ami kétség kívül vonzóra sikerült:

Lettek új háttérképek is, tekintsétek meg Steve Winter képét a hópárducról:

A 10.0.0-ás Darwin Kernel sem béta többé:

és arról már tényleg ne is beszéljünk, hogy az Expose is új elrendezést kapott:

És ha mindez nem lenne elég, beviszem a kegyelemdöfést: a Final Cut Próban megjelent a bluray-támogatás. Most történt meg először, hogy egy Apple-termék támogatja a formátumot, miközben nincs olyan Macintosh, amiben bluray-olvasó, vagy író volna.

Nem kell nagyon messzire menni ahhoz, hogy feltételezzük, a közeljövőben megjelenő Mac Próba beépítenek egy újgenerációs optikai meghajtót, annak ellenére, hogy Steve Jobs korábban egy zsák fájdalomnak nevezte azt, a különböző licencproblémák miatt.