Az Appleinsider legalábbis ezt tudta meg a belső informátorától. Állítólag Jobs ismertette a 2010-es terveket, és év elejére lőtte be a legújabb elképzelését, a Newton Pad reinkarnációját. Valami kézikütyüszerű izét.

Persze a szóban forgó kézikütyünek kábé annyi köze lesz a Newtonhoz, mint a postakocsinak a vadászrepülőhöz. 10 col és 3G támogatás- nagyjából ennyit lehet tudni, mégis biztosak lehetünk benne, hogy nem csupán egy óriás iPod touch (esetleg mini MacBook billentyűzet nélkül) az új fejlesztés.

Mint a mostani pletykákból értesülhettünk, a projektet legalább hatszor indították újra az utóbbi két évben. Újratervezés, újrafaragás és persze Steve Jobs kritikus szeme játszott szerepet a hosszú fejlesztésben.

Tulajdonképpen 2007 év végétől szállingóznak a pletykák a Newton utódjáról, az Atom processzorok megjelenésekor is rögtön előkerült az Apple 1989-ben indított fejlesztésének neve, egy iPhone-nál nagyobb, MacBooknál kisebb eszközbe ugyanis könnyen el lehetett képzelni az Intel kisfogyasztású termékét.

Sokan már azonban egy új Apple-fejleszésű processzort várnak a kézikütyübe, amit külön ebbe terveznek. A PA Semi tavalyi felvásárlásával az Apple megteremtette magának a feltételeit, hogy mindenki szeme elől gondosan elzárva fejleszthesse az igényeinek megfelelő processzort.

Bármelyiket is választja az Apple, biztosak lehetünk benne, hogy ez a termék sem a specifikációk és hardverelemek végigolvasása után lesz megismerhető. Meg az is lehet, hogy a pletyka csak egy újabb beetetés, amivel a cupertinói cég leplezi le a pletykás kollégáit. Ha tehát néhány héten belül elbocsátanak valakit a titoktartási szerződés megszegése miatt, akkor nem lesz új Newton jövőre.