Nagyon durva történet, ráadásul igaz: a Foxconn egyik kínai munkatársa valahogy elkavarta a a 16 iPhone 4G egyik prototípusát. A 25 éves Sun Danyong valószínűleg eleve megzavarodott az esettől, ám a helyzetet súlyosbítja, hogy a rossz hír jelentése után néhány Foxconn-alkalmazott felkereste otthonában, ahol röviden megverték.

Ja, Kínában így megy ez.

A mérnök érezte, hogy a hiba után gyakorlatilag minden esélye megszűnt a normális munkára, ezért július 16-án, hajnali három körül kivetette magát lakása ablakából.

Sun szörnyet halt.

Az esetet azóta számos híroldal megírta, és a legtöbb megemlíti, hogy lám, idáig vezetnek az Apple szigorú titoktartási előírásai: hogy távol-keleti a partner verőlegényeket küld a munkatársai lakására, ha azok valamilyen hibát követnek el, és hogy van, aki az öngyilkosságban látja a kiutat a helyzetből.

A kaliforniai cég természetesen közleményt adott ki, amiben leszögezte, hogy sajnálja a történteket, és várja a vizsgálatok eredményét, egyben emlékeztet rá, hogy azt várja partnereitől, hogy azok kellő tisztelettel bánjanak alkalmazottjaikkal.

A Foxconn is sajnálatát fejezte ki, és segítséget ígért Sun családjának.