Pedig azt hittem, hogy ennek már vége. Hogy az én gyomromat semmivel sem lehet felkavarni. Kiskoromban minden évben elmentünk a szüleimmel egy hónapra nyaralni, többnyire valamelyik nyugat-európai ország volt az úti cél, például Sevilla, hogy igavonó állatokat kínozzak, ahogy az a képen is látszik.

Egy Skoda S105-össel mentünk, ennek az autónak volt egy luxus változata is, ami abban különbözött a mienktől, hogy le lehetett tekerni a hátsó ablakát.

A mienkben nem lehetett, az ülés felső műbőr borításra többnyire elviselhetetlenül forró volt a napsütéstől, oldalról nyomtak az egy hónapra pakolt konzervek, na és így, hőgutában, telepakolva, egy manőverezésre képtelen harmatgyenge autóval vágtunk neki az Alpok szerpentinjeinek: végighánytam a nyarakat. Aztán olyan 15 körül ez elmúlt, azóta itathatnak, pörgethetnek, fejjel lefelé lógathatnak, akkor sincs semmi bajom, de ez a videó kikészített:

Hogy mit látunk pontosan? Pár őrült fogta az Apple legújabb mobilját, ráragasztotta azt egy modellrepülő aljára, aztán megjáratták a gépet a festői, autópályákkal és aszfaltparkolókkal tarkított tájon.

Na pont az ilyen ötletekre van szükség ahhoz, hogy az emberiség sikeresen átmentse a felhalmozott civilizációs tudást a következő évezredeknek.