Úgy néz ki, a kaliforniai cég jogi osztálya nemcsak egy rakás, pecsétgyűrűs, olajozott hajú dörzsölt olasz ügyvédből áll, akadnak ott igazi balfácánok is. Egyikük ugyanis felhívta a Microsoftot, és követelőzni kezdett, hogy a cég azonnal állítsa le a Laptop Hunters-hirdetéseket, amin a redmondiak azóta is röhögnek.

Bizonyára emlékeztek ezekre a reklámokra, itt a blogon is megjelent talán az összes: a tematika szerint felbukkan egy főszereplő, aki olcsó, de jó laptopot keres, általában a Macenkél kezd, de az árcédula megnézése után elmegy a kedve, majd valamilyen HP-vel vagy Sony-val megy haza, amit a Microsoft emberei meg is vesznek neki.

Na most maga Kevin Turner, a redmondi cég egyik vezetője számolt be arról, hogy a közelmúltban kaptak egy hívást az Apple jogi osztályától. A hang a másik oldalon azt követelte, hogy hagyják abba a reklámok készítését, mert a Macintoshok mostanában olcsóbbak lettek. "Valami száz dollárt bírtak csökkenteni az árat, vagy ilyesmi", röhögött Turner, aki szerint ez volt a legviccesebb üzleti jellegű hívás ever. Majd ígéretet tett arra, hogy tovább készítik a hírdetéseket.