Lesújtó eredménnyel zárult az Apple auditja azokban a kínai gyárakban, ahol a szerződéses partnerek a cupertinóiak termékeit állítják elő. 83 gyárat vizsgált meg az Apple, kiderült, hogy a felében nem fizették ki a túlórákat, 23 üzemben pedig sokszor a minimálbér alatti összeget adtak a munkások egy részének.

25 gyárban etnikai, rokkantsági vagy politikai alapon történő diszkriminációt tapasztaltak, az üzemek ötödénél pedig munkára alkalmatlan körülményekkel találkoztak.

Kis százalékban ugyan, de előfordult olyan eset, hogy a törvényben meghatározott minimum életkor alatt dolgoztattak részmunkaidőben fiatalokat. Összesen azonban 25 ilyen esetről tudnak hét gyárban. Egyes munkásoknak pedig fizetniük kellett azért, hogy felvegyék őket.

Még érdekesebb, hogy a tanulmány megjelenik évről évre az Apple honlapján, bárki letöltheti, böngészheti. Mondok egy példát, miért elképzelhetetlen ez Magyarországon. Egyszer az egyik külföldi gyártó magyarországi telephelyén a fülem hallatára mondta a kontrolling vezető, hogy probléma van a munkaidő-kimutatással februárban. Úgy tűnik, februárban kevesebbet dolgoztak.

Miután megtudta, hogy február csak 28 napos, azt kérte, egyenlítsék ki a görbét, nem érdekli, hogyan. Máskor a partnercéget kellett a minősítésben ötösre jelölni, hiába állt inkompetens lusta disznókból a banda. Egy ilyen közegben vajon mennyire sanszos egy hasonló dokumentum kikerülése a weboldalra?