Az új támadható felület neve pedig Push Notification. Az Apple elintézte, hogy a szolgáltatás ne működjön feltört iPhone-okon, a hétvége óta több helyről is jelezték, hogy a cupertinói szerverek nem értesítik a változásokról a jailbreakelt telefonokat.

A NotifyMe készítői vették észre, hogy valami nem stimmel. Mint leírták, az alkalmazás optimális esetben azonosítást kér az Apple szerverétől, ami - miután a készülék azonosítása megtörtént - egy másodpercen belül megtörténik. Ha azonban nem hivatalos szolgáltató aktiválta a készüléket, az alkalmazást addig váratja a központ, amíg az meg nem szakítja a kapcsolatot.

A DevTeam már reagált is a problémára, el is készült egy trial fix. A megoldás nagyon bütykölős, de aki segíteni akar a fejlesztésben, vagy nagyon kell neki a Push Notification a feltört telefonján, saját felelősségére adhat nekik egy esélyt.

A Push Notification az iPhone speciális értesítésküldő rendszere, amit a Messages vagy a Mail régóta használ - ezek például egy számmal jelzik a bal felső sarokban, hány új üzenet érkezett. A Push Notification azonban a külső fejlesztők kezébe is adná ezt a lehetőséget, így online játékoknál, VoIP-alkalmazásoknál, stb. is használható a dolog.

Háromféle értesítést lehet küldeni: hangüzenetet, szöveges üzenetet, vagy badge-et, azaz az ikon feletti jelzést - például az időközben érkezett frissítések számáról. Eredetileg tavaly szeptemberre ígérték a végleges indítást, de csak a WWDC-n jelentették be a szolgáltatás készre kalapálását.