Tudom, hogy hasonló címmel ez már a harmincötödik poszt, és már én sem hiszem, hogy valaha sikerül megegyeznie az Apple-nek a nagy sárkánnyal. Az Examiner szakértő újságírója azonban úgy értelmezi a jeleket, hogy a két oldal ellenállása csendesedik.  Az Apple, úgy tűnik, elfogadja a kínai ipari-informatikai minisztérium kikötését: nem lesz wifi a kínai iPhone-ban.

Vagyis a felhasználók kizárólag a mobilhálózaton lóghatnak. Micsoda biztonság és kontroll lesz ott, kérem. Tök mindegy, hogy az Apple a China Unicommal vagy a China Mobile-lal állapodik meg, korlátozások lesznek. De lehet, hogy Kína egyszerűen szereti a haute couture-t, amit a keresleti piac mérete és az átnevelőtáborok befogadóképessége miatt meg is engedhet magának.

Eközben a legszerényebb becslések szerint is több mint egymillió iPhone lapul az embereknél, wifistől, mindenestől. Lesz az még több is.

Tudom, titeket valójában nem érdekelnek a kínaiak, amíg itthon nincs 3GS, de a T-Mobile hivatalosan nem nyilatkozik, úgyhogy este betörök a székházba, belógok a szerződések mappáit tartalmazó fémkonténer fölé, kivágom a tetejét, és jól elolvasom, mi áll a papíron.

Annyit azonban megígértek, hogy az Appleblog olvasói tudják meg elsőként, ha érkezik a forródrótos parancs.