Közeleg az Apple új operációs rendszerének hivatalos premierje, szóval a legújabb bétaverzió már sokat mutat abból, hogy milyen lesz a végleges OS.

Hát harmonikus.

Már a fejlesztés legelején közölték, hogy a Snow Leopard nem elsősorban az új fícsörökről, hanem olajozott működésről fog szólni, aminek én valóban nagyon örültem: a Leopard kábé háromszáz újítást hozott a Tigerhez képest, ezek többségét azonban nem, vagy alig használom, a stabilitás és gyorsaság terén viszont komoly hiányosságok mutatkoztak az első verziókban. Mára a Leopard is közel olyan megbízható lett, mint elődje, ezzel együtt alig van olyan új képessége, ami nélkül ne tudnék élni.

Nekem inkább egy finomra hangolt operációs rendszerre lett volna szükségem, és a jelek szerint a Snow Leopard pontosan ilyen lesz.

A 9to5Mac arról számol be, hogy a múlt héten megjelent béta egy rakás jó tulajdonságot vonultat fel. Először is lényegesen gördülékenyebb lett az OS. A kikapcsolás például öt másodpercig tart. A rendszerindítás sokkal gyorsabb. Nem valami stopperrel mérhető változásról van szó, a lap azt állítja, hogy a Snow Leo összehasonlíthatatlanul fürgébb elődjeinél. És ami még ennél is fontosabb: a laptopok akkumulátoros élettartama harminc százalékkal nőtt. Ha ez igaz, akkor az új MacBook Prók kilenc-tíz órán keresztül is bírják, ami brutális.

Türelmetlenül várom, ha mindez valóban igaz, azonnal telepítem majd az új operációs rendszert.