A blogra érkezett korábban egy komment, amiben a fehér iPhone 3GS-ről állította valaki, hogy nem veszik - talán az elszíneződéses buli miatt. Utánanéztem, a Gizmodo szerint viszont a napokban nagyon megcsappant a 16 gigabájtos iPhone-készlet az Egyesült Államokban. Azóta valamelyest javult a helyzet, ennek egyébként magunk is utánanézhetünk, Jofkov hívta fel a figyelmemet az új készletnyilvántartó rendszerre.

Vagy az Apple készített kevesebb fehéret, vagy az emberek veszik jobban. A sok fekete iPhone-tulajdonos esetleg szeretne úgy upgrade-elni, hogy változtatnak a telefon külső megjelenésén, ami valahol egy érthető igény. Nemrég láttam Handrás fehér iPhone-ját egy elegáns fehér-arany Vaja tokban, és először éreztem elegánsnak az Apple telefonját.

Bármit lehet választani, feltéve, ha az fekete, gondolhatjuk Henry Ford példás marketingbeszéde után. Az első Ford modellek óta legalább addig eljutottunk, hogy feketén kívül fehéret is lehet kapni. Még az is lehet, hogy pontosan emiatt vásárolnak többen fehéret: az eleve színváltós.