Már csaknem elfelejtettük a laptop hunters videókat, amikben mindenféle amerikaiak mennek be boltokba számítógépet venni, hogy a végén többnyire egy béna konfiggal jöjjenek ki, amit kifizet a Microsoft.

Na de most itt az újabb epizód, ami szerencsésebben sikerült mint az eddigiek: ugye az egész sorozat arra épít, hogy jobban megéri pc-t, mint Macet venni, ehhez képest volt olyan rész, amikor az Apple valamelyik terméke árban és képességekben is jobban megfelelt volna a vásárló igényeinek, mint a végén hazavitt windowsos pc.

Most viszont nincs mese: a fickó meg a csaja 700 dollár alatt keres laptopot, olyat meg nem ad az Apple. El is mennek a MacBookhoz (látszik, hova húz a szívük), nézik a 13,3 colos, ezer dolláros modellt, aztán csalódottan átballagnak a HP-hez, és elviszik a nagyobb, olcsóbb Paviliont.

Nyertek.

Én csak egy tanácsot szeretnék adni nektek. Ha gépnézegetés közben megjelenik egy fickó kamerával és pár ezer dollárral a kezében, és azt mondja, kifizeti helyetted a keresett laptopot, csak hadd rögzítse a válogatást egy reklámhoz, SEMMIKÉPP se mondjátok azt, hogy egyébként a lehető legolcsóbb, legcsúnyább gépet keresitek. Mondjátok azt, hogy négyezer dollár környékén akartok vásárolni valami szépet és erőset, és akkor senki sem néz majd titeket hülyének, amikor lefut a hirdetés.