Az Appleinsider szerint jóval többet vesznek az új, 13,3 colos MacBook Próból, mint amire az Apple korábban számított. Az online bolt a megrendelés után ugyanis hét-tíz munkanapos várakozási idővel fenyeget, a Piper Jaffray elemzője, Gene Munster szerint ilyen hosszan még egyetlen MacBookra sem kellett várni korábban. Különösen a drágábbik modellhez nehéz hozzájutni, de például a szintén 2,53 gigahertzes Core 2-essel szerelt 15-ös Próra is sokat kell várni.

Munster szerint nehéz idők járnak most az Apple-re, mert az iPhone 3GS is jobban fogy a vártnál: az elemző úgy látja, hogy bár csak nyolc országban kezdték meg a forgalmazást, szemben a korábbi modell 21 országos premierjével, legalább olyan jól fogy a 3GS, mint tavaly a 3G. Pedig az eredményben még benne sincsenek a magyar eladási adatok, amik majd nyilván alapjaiban változtatják meg az erőviszonyokat.

Mondjuk Munster nagy koponya lehet, hogy az AT&T közleménye után, amiből kiderült, hogy az új mobillal minden korábbi rekordot megdöntöttek, közli, hogy a 3GS minden korábbi rekordot megdönthetett.

A Piper Jaffray elemzője szerint a negyedévben körülbelül ötmillió iPhone és 2,2 millió Mac találhat gazdára, utóbbi visszalépésnek számít a tavalyi év 2,5 milliós eredményéhez képest, na de hát idén ugye keményen válság van.