Doug Freedman, az AmTech elemzője szerint kicsit sem jó, hogy a gyártók ultrakönnyű, ultravékony laptopokat próbálnak eladni műanyag házzal. A Cneten olvasható, hogy a fickó beszélt az OEM és ODM gyártókkal, mivel tapasztalatai szerint az első modellek ezekből a csodákból igencsak töredeznek.

A Lenovo U350 és a Dell Studio 14z azok a versenyzők, amik a nagyobb teljesítmény és strapabíró burkolat rovására 600 dolláros vékonyságot ígérnek. Rendben van, hogy ez feleannyi, mint a MacBook Air ára (tekintsünk el egy pillanatra a nyilvánvaló teljesítménybeli különbségektől), de semmi értelme az egésznek, ha darabokban vesszük ki a táskánkból második nap a laptopot. Bizonyos szempontból ezek a legdrágább laptopok, amiket árulnak.

Persze, az alumíniumház drága. Az Air 1500-1800 dollár (utóbbi az SSD-s), a Dell Adamo 1999 dollár (úgy tűnik, ennek az árát nem tudták lejjebb szorítani, ezért jöttek ki a plasztikkal), a Voodoo Envy 133 pedig 2500 dolláros alapáron kapható. Mindegyik előnye a vékony, könnyű kivitel, az  árversenyben pedig egyértelműen az Apple vezet.

És aki azt kérdezi, kinek számítanak annyira ezek a szempontok, hogy feláldozza az esetleg nagyobb teljesítményt, több USB-csatlakozót, belső optikai meghajtót, hát én felteszem a kezem. A következő laptopom szerintem egy MacBook Air lesz.