Kemény nap volt csütörtökön, először Farrah Fawcett, aztán Michael Jackson ment el, pénteken már arról cikkeztek a külföldi lapok, hogy ki nem halt meg: volt hír például arról, hogy Jeff Goldblum még köztünk van, aztán meg arról, hogy Harrison Ford igenis él.

Jacko kidőlésével úgy tűnik, hivatalosan is véget ért a nyolcvanas évek, kis személyes adalék, hogy nekem hattól tizenkét éves koromig ő volt a kedvenc előadóm, már csak ezért is elszomorított a hír, még ha az utóbbi években mutatott teljesítménye alapján olyan nagyon azért nem is lepett meg. Mindenesetre tegnap a szerkesztőségben Michael Jackson Tribute-órát tartottunk délután kettőtől háromig, ami abból állt, hogy a legjobb számokat játszottuk egy hatwattos hangszóró Volume-gombját maximumra tekerve, illetve egy gyenge pillanatomban moonwalkolni tanítottam egy tanácstalan kollégát.

Miközben mi fejet hajtottunk az előző évszázad egyik legismertebb figurája előtt, Jackson olyat tett, amit már vagy húsz éve nem: az eladási listák élére kúszott. A sztár halálhírére a vásárolók megtámadták az iTunes-t és elkezdték vásárolni a dalait. A TOP 25-ből 19-et Jackson énekelt, a TOP 10 albumból meg 9 volt köthető hozzá. Ilyen eredményt sem élő, sem holt művész nem ért el az iTunes 2003-es elindulása óta.