Jó cím, nem? Még amikor az alapjául szolgáló táblázatot nézegettem, akkor sem értettem egyből, hogy miről van szó. Na de elmagyarázom: mivel sokféle platformról, operációs rendszerről, hardverről beszélnünk, nincs nagy esélyünk egy hagyományos értelemben vett benchmarkra, a Medialets viszont kitalálta, miként lehet összehasonlítani az iPhone-ok, a T-Mobile G1, a Palm Pre és a MacBook teljesítményét: a webkit-alapú böngészők renderelési sebességét figyelembe véve.

Persze ez a teszt csak egy szempontot vizsgál, meg nem veszi figyelembe, hogy a különbség talán nem is a hardverből, hanem a szoftverből adódik, amit persze a júzer sem vesz figyelembe: kit érdekel, hogy a mobil mitől gyors?

Szóval a táblázat:

Mint az látszik, a 3.0-ás szoftver drasztikusan javított az iPhone 3G képességein, de a 3GS még így is háromszor gyorsabb elődjénél és a Palm Pre-nél, és majdnem ötször fürgébb, mint az Android-alapú T-Mobile G1. Csak egy ellenféllel nem bír, a 2 gigahertzes processzorral szerelt MacBook-kal, mert annál viszont tizenkétszer lassabb.