Az Adobe a minap azt demózta, ahogy egy HTC Hero hiba nélkül futtatta a Flasht. A mobil egyébként egy Android-alapú telefon, amit az amerikai T-Mobile-tól lehet megvásárolni. A bemutató alapján a Hero-nak semmi baja nem volt a Flash-sel, ami elmondom miért fontos nekünk: mert gyengébb hardver van benne, mint az új iPhone-ban.

A HTC-ben ugyanis egy 528 megahertzes ARM 11-es dolgozik, ami körülbelül olyan erős, mint a második generációs Touch processzora, és kicsivel tud csak többet, mint az iPhone 3G. A 3GS-be viszont már 600 megahertzes Cortex A8-as került, aminek még akkor se okozhatna problémát a Flash lejátszása, ha közben még a Csillagok háborúja legdurvább harci jelenetét is le kéne renderelnie incl. félmeztelen táncosnőket a Rancor elé dobó Jabba.

És akkor megemlíteném, hogy tavaly még azt mondta Steve Jobs, azért nem kerül Flash az iPhone-ra, mert túl lassan futna csak rajta. Ez már többé nem érv, szóval elő lehet állni a valódi okkal: a Flash túl nagy konkurenciát jelentene az App Store-ban árult játékoknak, alkalmazásoknak.