Ugye milyen szép cím? Nekem is tetszik.

Az van, hogy az iPhone 3GS debütálás sem sikerül valami fényesre. Talán az Apple sem számított a kígyózó sorokra egy ilyen upgrade után, de tény, hogy sokan 48 órát is vártak, amíg végre aktiválni tudták az új telefonjukat az AT&T-nél.

Hogy a szolgáltató keze is benne van-e, nem tudni, mindenesetre az Apple 30 dollárt ad ajándékban azoknak, akik elsőként akartak a telefonhoz jutni, de két napig csak néztek és doboltak az asztalon. A pénz az iTunes Store számlájukon jelenik meg, tehát levásárolható.

Milyen szép kerek történet, 3.0-ás firmware, iPhone 3GS aktiválási problémák és a megoldás: 30 dollár. De szakadjunk el a bűvös hármastól (figyeljetek, számmisztikaképző szakkör következik), annyit mondok, tizenöt. Ennyi kilohertzes hangot bocsát ki magából az új iPhone az unlock (a képernyős feloldás) és az SMS elküldése után. Erről többen is meggyőződtek, és hangot adtak elégedetlenségüknek különféle fórumokon.

Ez kábé az emberi hallás alja teteje, persze csak azoknak, akik nem roadoltak évtizedekig a Metallicának, vagy nem töltötték az elmúlt éveket headbangeléssel a metálkoncertek első sorában. Ők szart se hallanak ebből, de sokan mások sem. Mi lehet ez a rejtélyes búgás az új telefonból? Ezzel akarnak üzenni valamit?

De ha már így összehoztuk a hármast és a tizenötöst, az összeesküvés-elméletek újabban egyre növekvő és csillapíthatatlan népszerűsége miatt én is mutatok valamit: nézzétek csak meg, hány fokot mutat az iránytű!

Várom a magyarázatokat.