Mindenki kiéhezve várja az iPhone OS 3.0 hivatalos megjelenését, ami elvileg mára lett beígérve. Főleg azok várják nagyon, akiknek nem buherálásból és baseband sorozatszámok figyeléséből áll egy ilyen update. Azonban a feltörős kollégáknak sem kell már félni.

A devteam azt ígérte, hogy a hivatalos 3.0-ás firmware kiadásával egy időben kidobják a jailbreaket is. Egy videón már meg is mutatták, hogy a Pwnage Tool működik az Apple új operációs rendszerén.


Az unlock, vagyis a telefon szolgáltatóktól történő függetlenítése viszont csak pénteken érkezik. Jó hír azonban, hogy az ultrasn0w-neak becézett alkalmazásnak már édes mindegy lesz, milyen baseband verzió fut a telefonon, a 3.0-ás rendszerben kivégez minden szolgáltatói korlátozást (azért érdemes megvárni a devteam végleges álláspontját, ami a Pwnage Tool kiadásával egyidőben jelenik meg a weboldalukon).

Aki ma jailbreakeli a telefonját a 3.0-ával, pénteken nyugodtan ráér felrakni az ultrasn0w-t. Csak le kell tölteni a Cydiából, és kész. Reméljük, én tegnap elég sokat szoptam az iPhone-nal meg az 1600-as hibakóddal, képtelen voltam feltenni még a 2.2.1-es firmware-t is. Elvileg nem kell, működni fog a 2.2-ről is az update, de ki tudja.

Az, hogy az iPhone 3GS-t fel lehet-e törni, egyelőre a hackerek számára is rejtély.