A leginkább üdvözölt program a tegnapelőtti WWDC-n a TomTom alkalmazása volt. A vállalat ugyanis megígérte, hogy még a nyárra elkészíti a valós turn-by-turn navigációs szoftverét, ami mindent tud, amit a nagyok: kellő időközönként frissítve követi a pozíciónkat, a kanyarnál szól, és felcuppantható a szélvédőre.

Az alkalmazás is ismerni fogja a landscape módot, elfordítva többet látunk a környező utcákból, míg függőlegesen az előttünk álló akadályok látszanak inkább. Az iPhone-hoz adott fizikai kiegészítők nemcsak a rögzítést szolgálják, az eszköz csatlakoztatható lesz az autó hangfalrendszerére, a szett tölti az iPhone-unkat, valamint erősíti a GPS-jelet is.

Nyaralni már az iPhone utasításai szerint mehetünk. "Menj tovább háromszáz métert, majd csinálj amit akarsz." Persze mindezt angolul.

De aki addig sem bír várni, addig is kipróbálhatja a Ripdev IDA nevű szoftverét, aminek linkjét Mobius osztotta meg velünk (ezúton is köszönjük). Ez offline módban működik, vagyis adatforgalmat nem generál. Valós turn-by-turn GPS alkalmazás, ami 39 ország útvonalait tartalmazza, köztük az összes európai országét is. Az IDA Europe 110 dollár, csak feltört telefonokon működik, a Cydiából megvásárolható.