A Geekblog szerzője írt nekem egy levelet, amiben egy meglehetősen bennfentesnek tűnő információt osztott meg velem. Mint ilyet, érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen az Apple-től meglehetősen ritkán kerülnek ki használható hírek, de én például megbízhatóbbnak tartom, ha egy magyar blogger hoz nyilvánosságra egy információt, mint amikor egy külföldi: ilyenkor csak a szivárogtató szándékaival kapcsolatban merülhet fel kétség, a szerzőével sokkal ritkábban.

A lényeg: a Geekblog postaládájában egy zárt csatornán érkező audit report landolt, amit állítólag az Apple küldött. A levélből kiderült, hogy a merevlemeztesztek után – amiket egyébként a Western Digital nyert – a kaliforniai cég úgy döntött, hogy a következő időszakban az új iMacekre koncentrál, hiszen a minden elemében új rendszert három hónapon belül piacra akarják dobni.
 
Íme a levél eredetije:
 
Now, that we have succesfully passed their audit, we now need to focus our efforts on the launch of their new iMac’s coming over the the next 3 months EVT/DVT/PVT scheduled in June - Aug. on th K22/K23. Totally brand new systems.
 
Reméljük, a hír igaz, bár őszintén szólva engem meglepne, ha szeptemberben egy teljesen új rendszert mutatnának be, miközben márciusban már volt egy premier. Persze lássuk be, a tavaszi frissítés azért nem sikerült nagyon jól, szóval a válság közepén indok éppen lenne egy teljesen új gépre. Negyed éven belül kiderül.