Alig néhány hete kezdte el az Apple az új szolgáltatás tesztelését, már egy felugró ablakban meg is köszönte a fejlesztőknek a munkájukat. A terheléses próba megvolt, kiértékelik az eredményt.

Ha minden jól megy, egy évvel az eredeti időpont után már készre is kalapálták a szolgáltatást. A tavalyi WWDC-mutatták be először annak a lehetőségét, hogy párhuzamosan futó alkalmazások lehetősége nélkül hogyan lehet félig-meddig életben tartani a bezárt programokat.

Az értesítéseket több Apple-program használja az iPhone-on, ilyen az SMS vagy a Mail - ezek egy számmal jelzik a bal felső sarokban, hány új üzenet érkezett. A Push Notification azonban a külső fejlesztők kezébe is adná ezt a lehetőséget, így online játékoknál, VoIP-alkalmazásoknál meg mit tudom én még minél is használható lesz a dolog.

Háromféle értesítést lehet küldeni: hangüzenetet, szöveges üzenetet, vagy badge-et, azaz az ikon feletti jelzést - például az időközben érkezett frissítések számáról. Eredetileg tavaly szeptemberre ígérték a végleges indítást, de aztán kiradírozták a naptárjukból, és csendben kushadtak Cupertinóban. Volt akkoriban elég bajuk a MobileMe gyalázatos indulása miatt.

Talán most, egy évvel később menni fog a dolog. Legutóbb azt ígérték, hogy nem ígérnek semmit, főleg nem időpontot.

Csendben jegyzem meg, állítólag az Apple 1 milliárd dolláros szerverparkot kezd építeni a Keleti Parton. Abból talán fussa mindenre. Az a projekt 2019-es határidővel számol, reméljük, hogy azért annál előbb meglátjuk a szolgáltatást működés közben.