Moderátor: Sziasztok, mutatkozzatok be.

Magyarósi Csaba: Helló, stevejobs vagyok.

Szűcs Ádám: Helló, stevejobs vagyok.

Moderátor: Na várjatok, nektek tök ugyanaz a nevetek. Hogy van ez?

SZA: Úgy, hogy ketten írjuk az Appleblogot a megszületése óta. Most azonban úgy döntöttünk, hogy leleplezzük magunkat.

Moderátor: Elképesztő, őrület! De kik vagytok valójában?

MCS: Az Appleblog egyik szerzője vagyok, amúgy újságíró az Indexnél.

SZA: Az Appleblog másik szerzője vagyok, amúgy egy Origóhoz köthető magazin olvasószerkesztője.

Moderátor: Szépen lefeditek a hazai online piacot. Eddig miért volt titok, hogy ketten írjátok, vagy hogy kik vagytok?

MCS: Megcserélném a kérdést. Az Indexnél dolgozom, és az elejétől kezdve tudtuk, hogy a Blog.hu-n akarjuk elindítani az Appleblogot. Azt viszont nem szerettem volna, ha a munkám miatt jogosulatlan előnyhöz jut a blog: ha csak azért kerül ki blogketrecbe, mert a szerkesztők tudják, hogy én írom. Azt akartuk, hogy mint önálló termék állja meg a helyét, hogy az olvasók döntsék el, élteképes-e, vagy sem, ezért a barátainktól kezdve a kollágáinkig mindenki előtt titok volt a valódi nevünk. Egészen mostanáig.

SZA: A névtelenségben már az indulás előtt megegyeztünk, mert arra voltunk kíváncsiak, hogy hátszél nélkül, csak magunkra támaszkodva mire vagyunk képesek. Az viszont fel sem merült, hogy ha Csaba álnéven dolgozik, akkor én a sajátomon, nem gondolkodtunk sokat a dolgon, létrehoztuk a stevejobs nicknevet, és elkezdtünk alatta dolgozni ketten.

Moderátor: És hogy született a blog ötlete?

SZA: Áztunk a termálvízben Zalakaroson, ittuk a portóit és szívtuk a kubai szivart, és akkor - mint két szicíliai gengszter - elmondtuk egymásnak, hogy milyen szívesen olvasnánk egy olyan Apple témájú blogot, ami kimondottan a cupertinói termékekkel foglalkozik, ugyanakkor humoros és szókimondó. És ha már nem olvashatunk ilyet, hát akkor írjunk egyet, mondtuk.

MCS: Az egész nagyon spontán volt, pihenés közben egy rakás gondolat eszébe jut az embernek, ez viszont még jónak is tűnt. Hazaérkezés után beregisztráltuk az Appleblog.blog.hu-t, aztán elkezdtük feltölteni az anyagokat.

Moderátor: A spontaneitás miatt ilyen gagyi a dizájn?

MCS: Pontosan, hajtott minket a lelkesedés, írni akartunk, nem a formai elemekkel szarakodni. Úgy emlékszem, körülbelül három óra telt el a regisztráció és a végleges dizájn elkészítése között, pedig a köztes időben még a rendszer felépítését is meg kellett ismernünk. Őszintén szólva ez a probléma máig kísért minket, mert a postok írására, a témák felhajtására, az információs csatornák kiépítésére elég sokat áldozunk a szabadidőnkből, de a dizájnra valahogy nem jut energiánk, pedig újra és újra elhatározzuk a változtatást.

Moderátor: Miért döntöttetek úgy, hogy mégis eláruljátok, kik vagytok?

SZA: Az elmúlt hónapokban kialakult egy mérhető, erőteljes tábor, Index címlap nélkül is olvasnak minket két-három-, néha négyezren naponta, már nem félünk attól, hogy a kapcsolati rendszerünk javítana az olvasottságon. Létrehoztuk, amit elterveztünk, szeretjük, és most már szeretnénk saját névvel is felvállalni a blogot, mert az olvasók visszajelzéseiből is úgy érezzük, nem sikerült rosszul.

MCS: Sok helyről hallottam már én is vissza, hogy van egy egészen jó Appleblog, és ilyenkor szívesen mondtam volna, hogy tudom, én is írom, de nem tehettem.

SZA: Van például egy közös barátunk, aki hónapok óta rendszeres olvasója volt a blognak, sokszor kérdezgette tőlünk, láttuk-e a legújabb postot, ami elég mulatságos helyzet volt, de olykor persze kellemetlen, hiszen mégiscsak elhallgattuk az igazságot előle, ahogy mindenki más elől is. Neki néhány hete már elmondtuk, hogy mi a helyzet.

MCS: Mostantól könnyebb lesz a barátokkal és az olvasókkal szemben, ráadásul elértünk egy pontra, amin álnévvel már nem lehetett túllépni. Szeretnénk minél több kapcsolatot kiépíteni, hogy bennfentes információkról írhassunk, ezt viszont stevejobsként lehetetlen volt megvalósítani, ráadásul személyesebbé is tennénk a blogot, úgy viszont nehéz, hogy két személyiség van beleverve egyetlen névbe.

Moderátor: És az olvasóitok honnan tudják, hogy eddig melyik postot ki írta?

MCS: Ha zene került szóba, azt általában Ádám írta, ha meg kaja, akkor én. A hétfői Apple-csaj az enyém, a szombati Utazó iPhone Ádámé.

Moderátor: Köszönöm az őszinte kitárulkozást, most következzenek az olvasók, ha van kérdésük. Igen, az az Úr ott hátul...