Zseniális, a Gizmodón találtam ezt a tippet: vedd a kezedbe az iPhone-od, írd be a Safariba, hogy menu.apple.com, válaszd ki az Apple öt főhadiszállása közül valamelyiket, és megnézheted, milyen étlapról választhatnak aznap a dolgozók (update: már nem, az Apple ugyanis megszüntette az elérhetőséget). Tegnap este például rostonsült snappert (mélytengeri hal), sertésfalatkákat vagy vegetáriánus pizzát lehetett fogyasztani.

Jó dolog egy minőségi vállalati konyha. Nem tudom, hogy a munkahelyetek, iskolátok környékén milyen étkezési lehetőségek vannak, az én irodám közelében főleg csak gyorséttermek, meg ilyen béna önkiszolgálók akadnak, meg kicsivel odébb van egy piac, ahol közepesen szar sült kolbászt lehet kérni mustárral, meg jobb napokon főtt szafaládét tormával.

Hamar rá lehet unni a menüre, arról nem is beszélve, hogy a piacot leszámítva mindegyik hely pofátlanul drága. Tényleg felháborít, hogy egy Burger Kingben, vagy egy önkiszolgálóban 1200-1500 forintot fizetek azért, hogy jól lakjak, amikor a jobb budapesti éttermekben, például a Csalogányban vagy az Olimpiában sem fizetek többet egy háromfogásos menüért.

Csak hasonlítsuk már össze a befektetett munkát: az egyik helyen rossz alapanyagokból készítenek millióknak uniformizált körülmények közt tápanyagot, a másikban friss zöldségből és húsokból varázsolnak valami újszerűt, vagy izgalmasat nap mint nap. És ha a Csalogányban a legjobb hazai séfekkel ki lehet hozni a kaját 1400-ból, akkor 600-nál többet kérni egy Burger King vagy McDonald's-menüért egyszerűen rablás.

Hát ezeken dühöngök én szombat délelőtt, amikor épp nincs más dolgom.