A Psystar eindította a csődeljárást maga ellen, valószínű, hogy a cég nem folytatja tovább a tevékenységét a peres eljárás után. Ezzel a lépéssel viszont időt nyernek: saját bevallásuk szerint jelentős mennyiségű bizonylatot és számlát hagytak el, így a vagyon felmérése nem lesz könnyű móka.

Hónapok telhetnek el, amíg végére érnek a folyamatnak, amit a Psystar biztosan a tőle telhető legnagyobb gondossággal húz el a végtelenségig. Közben pedig árulhatja tovább a Mac-klónokat.

A benyújtott dokumentum szerint a Psystarnak 259 ezer dollár tartozása van, és szerintük már nem is tudják ezt az összeget megadni. Egyesek szerint ez azt jelenti, hogy a kis céget pénzelő nagyok már ki is somfordáltak a hátsó ajtón, magára hagyva a tejelőgépet és a jó öreg Pedrazát, az ügyvezetőt.

Gyakorlatilag nyilvánvalóvá vált az Apple győzelme, amit ideje lenne kiterjeszteni nemzetközi szintre is. Egyre több kis cég próbálkozik ugyanazzal, amibe a Psystar éppen belebukik, a HyperMegaNet Németországban, a RussianMac Oroszországban árulja az OSX-szel felszerelt gépeiket. Ez utóbbi már csak a névválasztás miatt is támadható.