Persze az Apple nem mond semmit, de az AT&T oldalán akkor is megjelent az új iPhone, mint választható tétel. A készülék jelzése egyébként megfelelt a jelenleginek, a tárolókapacitás mellett csak annyit látunk, hogy 3G, szóval messzemenő következtetéseket kár levonni a hírből – maximum annyit, hogy több adat fér majd az új mobilra, amit én az AT&T honlapja nélkül is megmondtam volna.

Viszont az már meggyőző, hogy több országban, több kontinensen is megszaporodtak a gyanús jelenségek, ha járványról, és nem mobiltelefonról lenne szó, a WHO már rég életbe léptette volna a hatos fokozatú riasztást. Történt ugyanis, hogy Ausztriában, a T-Mobile listájában is felbukkant egy pillanatra a 32 gigabájtos modell a „coming soon”-szekcióban.

Jól átgondolva viszont nehezen tudom elképzelni azt a programozót, amelyik véletlenül, mintegy próbaképp beírja a szolgáltató html-kódjába, hogy új iPhone, véletlenül élesíti is az információt, aztán csak nagy sokára, a leleplezés után veszi észre, hogy valójában mit is tett.

Olyan ez, mintha egy hibás felnit vinnénk a gumishoz, aki a munka előtt a semmit kalapálva próbálná begyakorolni a mozdulatokat. Vagy mintha a séf a levegőt szelné késével, mielőtt megkapná a répát.

Egy szakember nem csinál ilyet. Főleg nem mindig az Apple termékeivel.

Ha megjön a mobil, majd kirakják az adatlapját.

Ezekről a véletlenül kiszórt sorokról, oldalakról nekem inkább az jut az eszembe, hogy az Apple annak idején olyan szerződést kötött a szolgáltatókkal, amelyikben szerepelt egy ilyen szivárogtatási tétel is: időnként ki kell rakni az oldalra valami titkosnak tűnő infót, hogy mi meg jól megírjuk a nagy büdös semmit.